In het atelier van Amati Art in Bunnik

Over mij

Als kunstenaar

De liefde voor tekenen ontstond op de kleuterschool en ik ben blijven tekenen. Op de havo had ik leraren die mij kennis lieten maken met kunstgeschiedenis. Ik genoot van de inspirerende lessen en de uitstapjes naar musea en architectuur. Ik wist het zeker: ik word kunstenaar.

Maar ik heb ook een hele praktische kant en een werkloze schilder zijn, zag ik niet zo zitten. Op de kunstacademie in Antwerpen heb ik 'reclamekunst' gevolgd - en later heb ik als grafisch vormgever mijn beroep gevonden. Als schilder ben ik autodidact. Ik leer wel van workshops, van schilderen met anderen en (kijken naar) andere schilders. Ik ben fan van het werk van de franse schilder Emanuel Michel. Om zo groot te werken, heb je ook meer ruimte nodig dan ik momenteel heb. Misschien later...
Ik schilder voor mezelf maar ook in opdracht. Vaak zijn dat portretten en soms verkoop ik een vrij werk. Je kunt in mijn portfolio hier ook zien welke werken (nog) te koop zijn. Ben je geïnteresseerd in een portret? Kijk bij werkwijze hoe ik dat doe en e-mail of bel me.
Interesse? Maak een afspraak

Als (web)designer

Verhaar Vormgeving
Mijn carrière heeft af en toe aparte wendingen genomen. Ik heb een tijd gewerkt als medisch secretaresse, ben toen gestopt om weer te gaan studeren aan de HLO, want ik vond (en vind) ook biologie en chemie geweldig interessant. Daarna weer een tijdje gewerkt als medisch secretaresse en via die baan ook contact gekregen met een drukker en uitgever. Zij werden mijn opstapje naar DTP-er worden bij Esveco. Hier werd ik in-huis opgeleid. Met deze praktische basiskennis (want die ontbreekt weleens bij de designer) ben ik voor mezelf begonnen met grafisch bureau Verhaar Vormgeving. De nadruk lag op grafisch vormgeving. In deze tijd veel samengewerkt met Vèrse Hoeven in Raamsdonksveer. Ik was ook nieuwsgierig naar internet en wat daar de mogelijkheden waren. HTML4 was nog niet heel boeiend, maar het programma Flash - destijds nog van Macromedia - gaf me veel design-mogelijkheden voor het web. Ik maakte animaties, complete websites en presentaties met dit programma.
Marketing
En toen kwamen er kinderen. Het combineren van Verhaar Vormgeving met 3 kids was erg intensief. Ik ging weer voor een baas werken: als part-timer bij IP (International Plywood) waar ik als marketing- en communicatiemedewerker aan de slag kon. Daar via NIMA een communicatiecursus gevolgd en een identiteits- en imago-onderzoek voor IP uitgevoerd. Ik werkte het reclamebureau er uit en deed al het grafisch werk dat bij reclame hoort zelf. Ik leerde steeds beter mijn weg kennen in Wordpress. Ik had ook een enorme drive om HTML5 te leren kennen en CSS3, want design voor het web was stukken leuker geworden. Bij IP heb ik gewerkt met een gezellige club mensen en mooie producten, maar na 14 jaar was het genoeg.
Brandrs
Mijn nieuwsgierigheid maakt dat ik blijf leren. Javascript - UX-design - adobe Xd. Mijn werk maakt ook dat ik blijf leren. Inmiddels werk ik als webdesigner / grafisch vormgever bij Brandrs. Ik bouw websites in Wordpress en doe dat meestal met Oxygen builder. Een pagebuilder die enorm veel design-vrijheid geeft. Geen standaard templates en dat is leuk werken. Ik mag me vastbijten in gevarieerde, toffe projecten en werk met een leuk team. Ik kom nieuwe uitdagingen tegen. Er is veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Precies zoals ik het graag heb.

Neem contact met me op
chevron-right