In het atelier van Amati Art in Bunnik

Werkwijze

Portretten

Als schilder ben ik geïnteresseerd in vele onderwerpen en schilderstijlen, maar de meeste ervaring heb ik met het maken van realistische/impressionistische portretten. Ik vind het elke keer weer enorm leuk en spannend of het lukt om de mens ‘te vangen’. Ik wil graag iets karakteristieks van de persoon, de levendigheid, de bedachtzaamheid, overbrengen op doek.
Ik werk met acryl of olieverf op canvas of op een houten paneel. Het grote voordeel van acryl: het werkt zo vlot. Het grote voordeel van olieverf: de kleuren vloeien zo mooi in elkaar over. U kunt uw eventuele voorkeur uiteraard doorgeven.
U heeft misschien al een idee waar het schilderij komt te hangen en hoe groot het ongeveer mag zijn? Als het mogelijk is, zie ik graag deze ruimte en kan ik eventueel adviseren (en dat is gratis uiteraard).
Portretten in opdracht
Een model hoeft niet lang stil te zitten. Ik werk het liefst aan de hand van zelfgemaakte foto’s en ik wil de persoon die geportretteerd wordt graag een beetje leren kennen. Daarom is het handig om een afspraak te maken in een omgeving waar het model thuis is.
Postuum
Ook van een overleden geliefde kan een portret geschilderd worden. Om toch een goede indruk te krijgen van de persoon is het prettig om een gesprek te hebben met de opdrachtgever en meerdere foto’s te kunnen bekijken. Hou er rekening mee dat een geschilderd portret nooit een exacte kopie wordt van de foto. Het is het mooist als de gekozen foto niet al in huis hangt of staat.
Dieren
Uw hond, kat, paard of ander lief huisdier kan ook geportretteerd worden. Prijzen hiervan tussen 100 en 250 euro, afhankelijk van de grootte van het doek.
Interesse? Maak een afspraak

Schilderijen van andere onderwerpen

Op deze website laat ik ook enkele andere werken zien en sommige daarvan zijn ook te koop. Als u interesse heeft, kunt u een afspraak maken om het doek eerst te bekijken bij mij thuis. Daarna is het mogelijk om het in uw eigen huis te zien voordat u het koopt. Kijken schept geen verplichtingen.

Een doek kan via de post verzonden worden als het niet te groot is. Grote doeken kom ik graag zelf brengen.

Prijzen

De prijzen zijn voor een portret van acryl op canvas, zonder lijst:

Portretten zijn, afhankelijk van formaat, tussen 150 euro en 500 euro.
Een groot doek  met een persoon voluit geschilderd vanaf 750 euro.
Een dubbelportret is ook mogelijk.
Neem contact met me op
Neem contact met me op
chevron-right